top of page

Intervju med vår internet wizard 

Ett community för gemenskap och stabilitet

Try Altavista Now!

banner_edited.jpg
banner3.png

Vår kära Wizard! Hur kommer det sig att du har skapat den här fantastiska samlingssidan för alla medlemmar av TSoL?

 

Hej! Superkul att ni frågar! Jag skapade grunden för den här plattformen redan 1996, då var det främst en sida som berättade om vilka platser och tider vi hade möten. 

Men sidan har växt och fortsatt att utvecklas eftersom jag ville få en naturlig knutpunkt för alla oss som lever i LOTANs vibrationer. Det är ju tyvärr som så att vi är lite utspridda över både land och glob. Så den främsta orsaken var att samla oss alla. Inspirerar oss och peppa oss själva att fortsätta på denna fantastiska väg vi vi har funnit! Förhoppning är att den även ska stilla nyfikenheten hos nyintresserade.

Ja, LOTAN har ju funnit i över 7000 år. Hur ser du på att man nu kan ta del av gemenskapen på sin kammare, att man kan göra det utan den fysiska mötet som tidigare behövdes för att kunna ta del av informationen?

 

Jag kan absolut se en risk i att folk tappar en stor del av vad Lotans budskap är, den om gemenskapen och mötet i leken. Men jag tänker att så som samhället ser ut nu, både med internets intåg, globaliseringen och inte minst Covid, som fått människor att behöva stanna hemma och hålla avstånd, så MÅSTE vi ut även i den digitala världen. Man kan ju dessutom leka online. Det finns gott om spel man kan spela tillsammans, forum där man kan diskutera, och onlinemöten via teams, zoom och facetime. 

Det tråkiga är dock att vi alltid missar varandras ögon eftersom när vi stirrar in i kameran så att den andra kan se oss i ögonen, så ser inte vi den andra, utan bara linsen. Sen kan man ju fundera på hur nyttigt det är som det blir för många att titta på sig själv. 

MEN! Det öppnar ju många möjligheter, ATT man kan få träffa likasinnade och bara prata av sig. Som det är när man följer något som inte ligger helt i linje med övriga samhällskrafter trycker på en så kan man uppleva att man går i motvind. Då är det skönt att få ventilera med människor som verkligen kan förstå.

 

Hur har din egen väg in in i LOTAN varit?

 

Jag har nog alltid varit lite av en sökare och tänkare. Det är ju inte svårt att börja fundera på hur allt hänger ihop, hur kommer det sig att vissa är födda in i välstånd, andra med solsken i blicken. hur kommer det sig att vi bor i fyrkantiga lådor när det inte finns en enda rät vinkel naturligt i skogen? Varför ger vi individer makten att bestämma över oss? Storföretag som skövlar, förstör och utnyttjar och vi säger tack så mycket under tiden som vi utvecklar cancer pga de tungmetaller vi gräver upp. 

Jag tänker att det ändå finns ett rätt och fel. Och det finns godhet och en känsla för rättvisa i oss från födseln men att det tränas bort.

Eftersom ren jämlikhet inte göder ekonomin de rika. 

I LOTAN har jag funnit friheten att vara nöjd med det jag har. Att dela med mig av det jag har. Genom alla möten genom leken  med människor blir jag till och bekräftad. Jag får även möjlighet att uttrycka mig och vara den lekande människan. Aldrig har jag varit så nöjd som när vi under 60 och 70-talet fick begreppet “den lekande människan” via studentrevolten in i partipolitiken. Tyvärr var det många av oss som blev brända av mängden arbete som behövdes och kravet på se ut och bete sig som en god samhällsmedborgare och byråkratin för att orka hålla ut. När 80-talet kom och allt gammalt skulle ut och yuppisarna kom in så östes vi ut. 

Det är synd att det går trender i vad det betyder att vara människa. 

NGXtUEVntifzRSeIcQ4U8buNCKo.jpg
39.JPG
original.jpg
bottom of page