Klotet, cirkeln och sfären

klot-blomma-30cm.jpg

Vibrationsklot för lek från 1400-talet, troligen ägt av Leonardo Da vinci

a9502eaf781749db065f61ab5a9405ab.jpg

Maya tempel i form av den näst heligaste formen; pyramiden

008bc2560a226009b5de21b4bb90ee07.jpg

Räknecirkel - visar ursprunget för all graders vibrationer i universum

IMG_2900_edited.jpg

"Mitt liv vände den dagen jag bestämde mig för att omge mig med rättfärdiga kurvor - mitt sinne blev lätt och jag fick äntligen tag på mina tankar "

- Kim Nzeogwu

Inredningsarkitekt

Hjärnan och leendet består till en överhängande del av stora mjuka böljande linjer därför bör man se till att omge sig med sådana. Föredömligtvis klotformade föremål.

 

Det perfekta rummet och huset är en sfär. I sfären kan vi låta tankarna vandra fritt, dansa runt, krocka med minnen, kunskaper, erfarenheter och fantasin.  Inte riskera att fastna i negativa hörn. 

Därför ser vi gärna att man när möjlighet ges försöker leva i en sfär eller byggnader som åminner om sfären såsom globen, kupoltält, cirkustält, äldre observatorier, kupolkyrkor, jurtor. 

Det finns uråldriga tecken och ekon genom historien på att klotformen är helig, den mest grundläggande är att alla andra former ryms inom denna. Ser man på Faraonernas pyramiderna och Maya tempel är det många som tänker pyramid, men den heliga formen i båda dessa kulturer är klotet. Men just på grund av dess helighet fick den inte avbildas och därför togs då den form som låg närmast utan att riskera hädelse, vilket är pyramidformen.

Även människan i all sin heliga skröplighet beskrivs bäst med en cirkel, se Lonardo Da Vincis (en av alla kända TSoL:are) klassiska beskrivande bild.

Även här i norden har vi historiska spår av klotets helighet, se midsommar och stången.  Korsanordningen som bär upp de två heliga cirklarna. Cirklar smyckade med blommor på var mans huvud och alla ringlekar. Att leka i cirkel bär oss in i nutiden - där man springer i cirkel, friidrottarna tävlar inneslutna i en cirkel, och hockeyn spelas på en cirkelformad is.

Det var därför självklart att den första internationella konferensen hölls i globen, Stockholm, 1997. 

På det personliga planet över allt där man kan beslut om vad man ska omge sig med bör även se till att de ting som finns är klotformade. Om det är som så att man ännu inte lyckats bemästra att leva ett helt liv med klotformade föremål så bör individen se till att föremålen har en radie som är minst 45% av längden av kortsidan.

Se beskrivande bild.

 

 

En enkel generell regel är att alltid ha så stora radier som möjligt. Se exempelbild. Gröna cirklar markerar godkända radier, röda cirklar visar ej godkända radier.

Se till att dekontaminera ditt hem redan idag, släpp linjerna fria så att dina tankar äntligen kan få rinna fritt!

radier.png
radier osthyvel.png